Pro-life
Alex van Vuuren (1965) studeerde van 1983 tot 1989 geschiedenis in Leiden. Daarna heeft hij zeven jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds eind jaren tachtig was hij actief in de pro-life beweging. In 1997 begon hij te werken voor de Nederlandse stichting Schreeuw om Leven, waar hij van 2016 tot 2018 directeur algemene zaken was. Tevens was hij bestuurslid van de Europese pro-life federatie One of Us (2016-2018) en van de wereldwijde International Right To Life Federation (2016-2021). In 2019 emigreerde hij met zijn gezin naar Suriname met als doel om daar pro-life werk te doen.

Internationale ervaring
Voor pro-life, voor kerkelijke en voor andere activiteiten heeft Alex veel internationale ervaring opgedaan: organisatie van internationale conferenties van Schreeuw om Leven waar deelnemers uit meer dan 20 landen kwamen, mede-organisatie van conferenties in het buitenland, een jaar pro-life werk in Moskou, deelname in internationale besturen en reizen naar Europese landen, de VS en Canada, Israël en Rusland en vele internationale vriendschappen.

Historicus
Met name door het contact met de Providence Foundation werd bij Alex de liefde voor de vaderlandse geschiedenis opgewekt. Hij was Nederlands en ook een tijdlang Europees vertegenwoordiger voor de Providence Foundation. In 2010 verscheen ‘Een vrije natie’ over twee periodes in de Nederlandse geschiedenis: de Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog. De meeste positieve reacties kreeg hij over de rol van het gebed in de Tachtigjarige Oorlog, waarover hij een aparte brochure schreef onder de titel ‘Een land geboren uit gebed’.

Geloof
Alex ervaart Gods leiding in zijn leven. Vanuit een rooms-katholieke achtergrond kwam hij tijdens zijn studietijd in Leiden tot geloof. In 1987 liet hij zich dopen. Hij was actief in verschillende christelijke gemeenschappen in Leiden, Wassenaar, Gouda, Delft en Hilversum. Van 1987 tot 1989 leidde hij het stads- en regiogebed Leiden/Bollenstreek en in 2004 zette hij het stadsgebed Hilversum op, dat hij tot eind 2006 leidde. Er is geen hoger doel in het leven dan het kennen van God. Er is geen andere weg tot God dan Jezus Christus.